HTML

Kicsinyes

Elhatárolódunk mindenféle feltételezéstől és önmagunktól.

Friss topikok

  • doggfather: frenetikus és milyen igaza van. :D (2014.06.20. 10:34) Bezzeg bácsi #4 - Nyaralás
  • giga66: Hú, ez most egy kicsit gyengére sikerült. No de nem baj, majd legközelebb (2014.06.19. 21:44) Bezzeg bácsi #1

Címkék

2 (1) ablakok (1) anton (1) anyós (1) átváltozás (1) bácsi (4) bezzeg (3) bezzeg bácsi (3) bicikli (2) bill gates (1) bmw (1) bosch (1) buta gyula (1) csizmi (1) csodadoktor (1) detox (1) dinnye (1) doktor (1) dr kicsiny (1) erő (1) evés (1) foci (1) fotó (1) fuji-kornis (1) füllent (1) futás (1) google glass (1) intolerancé (2) irénke (1) iszik (1) ivás (1) j20 (2) kicsi-s (1) kicsi-zs (1) kicsinyes (1) kicsi á (1) könyv (1) közmondás (1) laci (1) london (1) mademoiselle (2) marketing (1) molti (1) mondás (1) nagyotmondás (2) nyaralás (1) pályázat (1) panci (1) pókember (1) presszó (1) rassz (1) recept (1) részeg (1) sajt (1) sanyi bácsi (2) saphiro (1) selfie (1) sovány tej (1) spíder-mann (1) spiderman (1) sport (1) szelfi (1) szólás (1) tej (1) troll (1) Tunézia (1) über (1) Über (2) Über apó (3) unikornis (1) update (1) vega (1) vicc (1) vonat (1) windows (1) Címkefelhő

2014.05.04. 14:45 Sss.ss

Bezzeg bácsi #3 - A sportról

Reggel még félálomban, a konyhában ülve kávézgatok és olvasom a friss híreket. Hallom, hogy nyílik az ajtó, majd megjelenik benne Bezzeg bácsi.

öreg bácsi.jpg

 A kötött szatyrából ítélve, a piacról jöhetett vissza. Az öreg csendben bólint, ami nála többek közt a Jó reggelt!-et is jelenti és leül velem szemben. Az öreg belefeledkezve nézi a képernyő hátoldalát egy ideje. Nem tudom eldönteni, hogy csak félszegségből nem szól, ezért pár perc után megkérdezem:

-Kéri a sport rovatot? A Manchester nyert 4:0-ra.
-Ki csoda? Jaj, nem-nem fiam! Nem érdekel az ilyen bohóckodás engem. 
-Nocsak Gyuri bátyám, azt hittem a korabeliek mind sportemberek.
-Sok bolond van a világon. Én arról mit tehetek?! Gyermeteg egy dolognak tartom mind. Mer' bezzeg régen az emberek dolgoztak. Aki meg dolgozott, annak nem volt szüksége sportra. Engem senki nem láthatott a gyepen szaladgálva egy üres bőrdarabot, meg üres álmokat kergetni. De még gyerekként is a libákat, meg a csirkéket tereltük inkább. Mer' annak haszna vót, bizony. Most meg ha valamelyik kitalálja, hogy ő becsületes munka helyett egy golyót fog ütögetni, meg dobálni még az állam el is tartja a nyugdíjamból. Én bezzeg fizethetem a bérletet, ha kicsit ki akarom áztatni az isiászom. Ezek a lurkók meg ott pancsolnak egész évben, ingyen.
De a biciklizés se munka. Az emberek munkába menet szoktak biciklizni, nem ahelyett. Nemhogy a posta befogná őket, oszt hordhatnák a leveleket a tanyákra. Na meg ott vannak -jaj!- a futóbolondok, akik még nem nőtték ki a fogócskázást. Dinamót raknék mindnek a lábára...

-Na jó Gyuri bácsi! Azért csak megnézett már a vasárnapi sör mellé egy Forma-1 futamot?
-Mit  nézzek azon, hogy pár bolond ugyanazon a pályán megy körbe-körbe. Ennyi erővel el is juthatnának valahova. Meg különben is ki az a hülye, aki ilyeneket néz.  Mit lehet az ilyenből tanulni? Ad az neked egy kila' kenyeret? Ej, fiam! Lassan tanulsz, nagyon lassan...

S azzal fogta kis kötött szatyrát, benne újonnan szerzett portékéival és magában morogva kicsoszogott az ajtón. Még szavai csengtek még a fülemben, mikor felsejlett bennem talán igaza lehet a   megkeseredett öregembernek:

-14:30-nál a lényeg-

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci futás bicikli bezzeg bezzeg bácsi


A bejegyzés trackback címe:

https://kicsinyek.blog.hu/api/trackback/id/tr606116873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása